Om julebakeriet

For å hjelpe alle landets bakeglade har folkefavoritten Melange startet julebakeriet.no. Her finner du fyldig informasjon og ukjente historier om julebakst og, ikke minst, oppskrifter på mange av de ulike julekakene.

Hvilket opphav har kaken hjortetakk? Hvordan lager man pepperkakedeig? Når kom kaken fattigmann til Norge? Hva bør du vite om de viktigste ingrediensene til julebaksten? Og hva kommer egentlig navnet på kaken Goro av?

Alle spørsmålene, og veldig mange flere, får du svar på her inne på julebakeriet.no.

I Norges bakeglade befolkning er det mange som er så heldige å ha en gullgruve av en oppskriftsbok som har gått i arv i familien, og som gjør julebaksten til en fryd hvert eneste år. Men for en stor del av befolkningen er nettet kilden til bakeoppskriftene som hører julen til. Felles for dem begge er at tilgangen på oppskriftene er relativt god, men hvordan mangfoldet av kaker har blitt en så viktig del av nordmenns juletradisjon og grunnen til at vi lager akkurat de kakene vi gjør, vet de færreste noe om.

Vi har derfor åpnet det vi kaller for en Julekakipedia!

Melange så dagens lys for aller første gang på Grünerløkka i Oslo helt tilbake i 1919, og har med årene blitt steke- og bakeeksperten fremfor noen. Det er med andre ord all grunn til å stole på at vår kunnskap, og på at oppskriftene både fungerer og smaker godt når familie og venner samles i førjulstiden og i julen.

Fra 5. til 11. desember åpner vi også et ekte julebakeri i Oslo – i Stortingsgata 4, like ved Stortinget. Her kan man komme innom for en smakebit og en hyggelig julestund. Mer info får du ved å følge Julebakeriet på Facebook, og her på nettsiden.

Vi håper julebakeriet inspirerer deg til å ta på deg forkleet og invitere til bakekveld, for julestemning er ikke noe som kan kjøpes. Den må du bake selv.

Du kan lese mer om Melange her.

Velkommen innom!