Rosettbakkels

Type: Smultbakst
Opprinnelse: Trolig Norge eller Sverige

Rosettbakkels er antakelig en av de skjøreste julekakene som finnes og lages ved å dyppe et rosettbakkelsjern i varmt matfett. Disse jernene ble tidligere laget av bygdesmedene og hadde svært dekorative mønstre. De man får tak på i dag er noe enklere i utformingen. Den er også blant de mindre kjente julekakene i dag.

Utseendet til denne kaken er meget spesielt. Den har et litt gammeldags slør over seg, men er nok en av de flotteste julekakene nettopp på grunn av dette.

Når teknikken er på plass og man behersker smultkoking på en trygg måte, så skal det være ganske enkle kaker å lage.

Rosettbakkels smaker best ferske, men kan også lagres over lengre tid i en boks eller i fryseren.

Har du mer informasjon om opphav eller historien til denne julekaken? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Andre gode julekaker