Mazariner

Type: Stekt i ovn
Opprinnelse: Trolig Italia eller Frankrike

Mazariner skal stamme fra minst 400 år tilbake og har etter hvert utviklet seg i mange variasjoner. De består tradisjonelt av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes som nevnt ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer

Blant annet finnes det en variant som heter catalan som inneholder bringebærsyltetøy. Noen hevder mazariner er en avart av den italienske kaken crosata di mandorle eller torta di mandorle. Bakverket er trolig oppkalt etter den italiensk-franske kardinalen og politikeren Giulio Raimondo Mazzarino eller Jules Mazarin (1602-1661).

Mazariner er også en svært populær kake i Sverige og refereres ofte til som svenske mandelterter.

Har du mer informasjon om opphav eller historien til denne julekaken? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Andre gode julekaker